Техничка школа Оџаци

 

Добро дошли на сајт Техничке школе Оџаци

 

Све што вас занима о нашој школи, о занимањима за која припрема и предметима који се проучавају у оквиру сваког образовног профила, о актуелним дешавањима у школском животу и ваншколским активностима ученика, о професорима и садржајима које вам препоручују на својим блоговима, као и многе друге битне или само забавне садржаје – можете наћи на овом сајту..
Колектив школе поздравља посебно оне који на сајт приступају први пут, вођени жељом да се о школи информишу и идејом да у уписном року који следи Техничку школу наведу на својој листи жеља. Надамо се да сте, прегледајући сајт, успели да процените зашто је за вас ова школа добар избор.Ученике који су овој школи већ поклонили поверење, уче и друже се са нама, желимо да подстакнемо да дају најбоље од себе, да би се, када време школовања прође, са што лепшим успоменама понекад вратили да посете  местo које заједно креирамо да би се ту сви што боље осећали и што успешније радили.

 

двориште  IMG_2626

Зима у школском дворишту     

                 Јесен

Историјат школе

 

Техничка школа је основана 1955. године, под називом Текстилна средња техничка школа. Била је то једина школа ове врсте у бившој Југославији. У току свог постојања, школа је мењала назив, доживела је више интеграција и трансформација, увођена су нова подручја рада и нови образовни профили.1994. године школа мења име у Техничка школа и до данас ради под тим именом. Постоји 7 образовних профила и то 1 четворогодишњи и 6 трогодишњих занимања.

Подручја рада и образовни профили

 

Четворогодишњи профил који се сада школује је:

Техничар мехатронике

IMG_2642

Трогодишњи профили који се сада школују су:IMG_2633

Заваривач
Бравар-заваривач
Механичар моторних возила
IMG_2639
Индустријски кројач
 IMG_2643
Конобар
Кувар
 Услови рада

Техничка школа има учионице, специјализоване учионице и кабинете, који су грађени према стандардима за средње школе.

Постоје универзалне учионице за општеобразовне предмете и специјализоване учионице за стручне предмете свих образовних профила.

Школа има два информатичка кабинета и четири кабинета са опремом за мехатронику, опремљена најсавременијом техником као и кабинет за куваре и конобаре.

У оквиру школе постоји радионица за извођење практичне наставе за браваре и завариваче као и текстилна радионица опремљене савременим машинама, алатима и материјалима потребним за извођење практичне наставе.