Техничка школа Оџаци

 

Добро дошли на сајт Техничке школе Оџаци

 

Све што вас занима о нашој школи, о занимањима за која припрема и предметима који се проучавају у оквиру сваког образовног профила, о актуелним дешавањима у школском животу и ваншколским активностима ученика, о професорима и садржајима које вам препоручују на својим блоговима, као и многе друге битне или само забавне садржаје – можете наћи на овом сајту..
Колектив школе поздравља посебно оне који на сајт приступају први пут, вођени жељом да се о школи информишу и идејом да у уписном року који следи Техничку школу наведу на својој листи жеља. Надамо се да сте, прегледајући сајт, успели да процените зашто је за вас ова школа добар избор.Ученике који су овој школи већ поклонили поверење, уче и друже се са нама, желимо да подстакнемо да дају најбоље од себе, да би се, када време школовања прође, са што лепшим успоменама понекад вратили да посете  местo које заједно креирамо да би се ту сви што боље осећали и што успешније радили.

Онима који на сајт завирују са сетом, јер је време њиховог школовања прошло као и онима којe је овде довела само љубопитљивост, поручујемо да је свакa добронамерна идеја, савет или подршка добродошла, као што сте сви ви добродошли на наше странице!

logo 2008 cirilica_resize      Зима у школском дворишту     

                 Јесен

Историјат школе

 

Техничка школа је основана 1955. године, под називом Текстилна средња техничка школа.Била је то једина школа ове врсте у бившој Југославији.У току свог постојања, школа је мењала назив, доживела је више интеграција и трансформација, увођена су нова подручја рада и нови образовни профили.1994. године школа мења име у Техничка школа и до данас ради под тим именом. Постоји 8 образовних профила и то 3 четворогодишња и 5 трогодишњих занимања.

Подручја рада и образовни профили

Четворогодишњи профили  који се сада школују су следећи:
Техничар мехатронике

Машински техничар за компјутерско конструисање

Машински техничар моторних возила

Техничар за заштиту животне средине

Хемијско-технолошки техничар

Техничар за индустријску фармацеутску технологију
Трогодишњи профили који се сада школују су:

Аутомеханичар
Заваривач
Модни кројач
Конобар
Кувар

 

 

Услови рада

Техничка школа има учионице, специјализоване учионице и кабинете, који су грађени према стандардима за средње школе.

Постоје универзалне учионице за општеобразовне предмете и специјализоване учионице за стручне предмете свих образовних профила.

Школа има хемијску лабораторију, 2 информатичка кабинета опремљена најсавременијом техником и кабинет за куваре и конобаре.

У оквиру школе постоји радионица за извођење практичне наставе бравара и инсталатера опремљене машинама, алатима и материјалима потребним за извођење наставе.

Активности ученика

Неке од реализованих активности су следеће:

Ученички парламент који успешно организује активности у интересу ученика школе.

Литерарна, драмска, рецитаторска секција

Спортски дани (2 пута годишње у пролеће и јесен организују се турнири ученика у малом фудбалу и кошарци)

Ученичке новине

Излети, сајмови, спортски дани, предавања за ученике, учешће на такмичењима

 Овде можете да посетите Facebook страницу Техничке школе.