Огласна табла

10.10.2020.

На данашњи дан 1955. основана је Техничка школа у Оџацима под именом Тексилна средња техничка школа. Волели би смо да кажемо да данас славимо 65. рођендан, али како епидемиолошка ситуација у условима епидемије вируса COVID-19 то не дозвољава можемо само да честитамо ученицима и запосленима Дан школе и велики јубилеј.

15.09.2020.

На наведеном линку налазе се основни подаци о болести Covid-19, као и мере превенције којих се сви запослени и ученици у школи морају придржавати како би се рад одвијао безбедно.

Мере превенције

01.09.2020.

На наведеном линку се налазе препоруке за безбедан почетак школске године за време пандемије изазване вирусом COVID-19, као и препоруке за поступање у случају да се укаже сумња на инфекцију код запослених или код ученика.

Упутство о мерама заштите

28.08.2020.

За ученике из места која припадају општини Оџаци органиѕован је превоз који ће ученике довести у Оџаке до 08:00 са повратком у 09:30. Полазак је са уобичајених станица у уобичајено време.

Из општине Бач неће бити организованог превоза те се ученици моле да уколико су у могућности дођу до школе у сопственој режији.

Од 01.09.2020. се креће са редовним превозом из свих места.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О МОДЕЛУ НАСТАВЕ И ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

ШКОЛСКЕ 2020/2021.

 

  • Техничка школа ће радити по комбинованом моделу наставе у ком се недељно смењују групе које раде од куће или у школи.
  • Провера знања ће се вршити у школи
  • Изборни предмети,информатика,музичка уметност и ликовна култура ће се радити од куће,електронским средствима комуникације,сем код провере знања која ће бити реализована у школи.
  • Практична настава ће се реализовати делом у школи,делом ван школе о чему ће наставници обавестити ученике и родитеље.Пракса текстилаца ће,за сада,бити реализована  у школи,остали профили ће радити као до сада.
  • Ученици који имају хронично обољење због ког су у већем ризику од вируса,то треба да пријаве одељењском старешини и да наставу прате од куће.
  • За ученике првих разреда и одељења који добијају нове одељењске старешине,31.8.2020. ће бити организовани чосови,а за родитеље првака,родитељски састанци.
  • За ученике путнике је организован превоз као и претходних година
  • Ученици,запослени и родитељи ће се у школи придржавати прописаних мера заштите

 

07.07.2020.

Обавештење – Упис 2020/2021 

Упис ученика првог разреда за школску 2020/2021. у првом уписном кругу одржаће се 09. и 10. 07. 2020. За ученике који су у првом уписном кругу остали нераспоређени упис ће се одржати 13.07.2020.

Упис ученика ће се одржати у просторијама Техничке школе у периоду од 08:00-15:00 часова. Приликом уписа потребно је понети извод из матичне књиге рођених за ученика као и уверење о лекарском прегледу за одговарајући образовни профил.

Од ове школске године родитељима старатељима или другим законским заступницима ученика омогућено је преко портала Еуправе изврше упис ученика у средњу школу без доласка у школу попуњавањем пријаве кроз апликацију на следећем линку:

еУправа

Услуга ће бити доступна само 09. и 10. 07. за први уписни круг.

Такође, упис је могуће обавити попуњавањем пријаве која је прикачена на крају овог обавештења и слањем читко попуњене пријаве скениране или фотографисане e-mailom на адресу: tsodzacisekretar@mts.rs

Уколико родитељ/старатељ/други законски заступник ученика није у могућности да попуни пријаву електронским путем може доћи у школу у наведено време и попунити пријаву за упис, том приликом нема потребе да доноси било какву документацију у папирном облику пошто се иста дохвата по службеној дужности електронским путем од стране овлашћених лица Техничке школе у Оџацима.

 

Важно:

Услед пандемије вируса COVID-19 спроводе се појачане мере заштите од ширења заразних болести. Из тог разлога неопходно је да ученици, родитељи/старатељи/други законски заступници или било која друга лица у пратњи ученика обавезно носе заштитне маске и то тако да маска покрива и нос и уста лица које је носи. У просторије за упис ученика може ући само једно лице, а на ученике као и родитеље/старатеље/друге законске заступнике апелује се да не долазе у броју већем од неопходног.

Прилог 1.

Пријава за упис

 

26.05.2020.

На следећем линку налази се распоред долазака ученика ради поправљања оцена и матурских испита.

Распоред

 

16.03.2020. ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ДАНА 15.03.2020. ВЛАДА ЈЕ ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ ШКОЛЕ СУ ЗАТВОРЕНЕ, А НАСТАВА СЕ ОДВИЈА НА ДАЉИНУ. УЧЕНИЦИ, ЗАЈДЕНО СА ОДЕЉЕНСКИМ СТАРЕШИНАМА И ПРЕДМЕТНИМ НАСТАВНИЦИМА ЋЕ У НАРЕДНИМ ДАНИМА КРЕИРАТИ РАЗЛИЧИТЕ ВИДОВЕ УЧЕЊА НА ДАЉИНУ.

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ВЕЗАНЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ НАСТАВЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ НА БРОЈ ТЕЛЕФОНА 025/5742-166 или ПУТЕМ МЕЈЛА tsodzacidirektor@mts.rs

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

СМЕРНИЦЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ НАСТАВЕ КОЈЕ ЈЕ ПРОПИСАЛО МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu

Поштована/-и,

 

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

 

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

 

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

 

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

 

С поштовањем,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

15.03.2020. године

10.03.2020.

Техничка школа у Оџацима моли ученике и запослене да се у циљу превенције придржавају препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које се налазе у наставку.

Preporuka Ministarstva_0001 Preporuka Ministarstva_0002

29.01.2020.

У наставку се налази прелиминарна ранг листа ученика који су конкурисали за стпендијску подршку на конкурсу „ЕУ за наставак средњошколског образовања“.

Како је у питању прелиминарна ранг листа кандидати који се налазе од броја 400 до 500 су означени као потенцијална стипендија због могућих померања.

Кандидат има право приговора до 05.02.2020.а приговор се подноси на адресу:

Кандидат подноси приговор Министарству просвете, науке и технолошког развоја на следећу адресу:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Комисији за избор стипендија ученицима ромске националности

за пројектни тим ИПА 2014 – „ЕУ подршка ромским ученицима за наставак средњошколског образовања”

11 060 Београд, Захумска 14, IVа спрат, Канцеларија 415

Прелиминарну ранг листу можете погледати кликом на следећи Link

27.01.2020.

У присуству бројних званица традиционално је обележена школска слава Свети Сава.

IMG_2503

24.01.2020.

Ученици и наставници Техничке школе у Оџацима су након спроведене акције прикупљања слаткиша коју је организовао Ученички парламент Техничке школе у Оџацима 24.01.2020. посетили удружење МНРО „Златна барка“ у Оџацима и том приликом штићеницима удружења уручили прикупљене слаткише.

12.10.2019.

У суботу 12.10.2019. у Сомбору одржан је јесењи Крос РТС-а. Ученици Техничке школе из Оџака су као и претходних година учествовали, али најуспешнији ученик наше школе био је Урош Филиповић који је на циљ стигао 8.

Кроз циљ је ове године пошло укупно 1525 деце и ученика.

10.10.2019.

У присуству бројних званица у просторијама Спортско-пословног центра у Оџацима обележен је дан Техничке школе из Оџака.

 

28.06.2018.

Наставничко веће Техничке школе у Оџацима на седници која је одржана 31.05.2018. једногласно је за ученика генерације изабрала ученика IV-6 Божидара Микуа. Том приликом ученик је стекао велико признање и част да буде награђен једногодишњом стипендијом на ИТ академији. Наш ученик ће том приликом присуствовати свечаности коју сваке године организује Његово краљевско височанство принц Александар Карађорђевић.

Dvor_grupna Dvor_kolaz

21.05.2018.

На републичком такмичењу из хемије које се одржало у Зрењанину 18/19/20.05 наши ученици Зорица Данилов и Срђан Ловрић су остварили запажено учешће. Честитамо њима и професорици Мирјани Настасовић на учешћу.

07.05.2018.

Обавештавамо ученике да ће се у петак 11.05.2018. одржати крос РТС-а на стадиону “Грбавица”, а после тога ће бити одржан Спортски дан у Спортско-пословном центру, где ће се одржати и промоција пикада као спорта. Ученици могу оставити пријаве за екипе код наставника физичког васпитања.

07.05.2018.

Обавештавамо родитеље ученика са посебним потребама да ће Техничка школа у Оџацима у петак, 11.05.2018. године организовати ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА. Биће нам задовољство да Вас упознамо са образовним профилима и организацијом наше школе.

Добро дошли!